Från Zickermans värld

måndag, mars 26, 2012

Underbara mars

Vi smet. Vi tog vårt pick och pack och smet i väg till Visby i förra veckan. Jobb för Björn, promenader och vila för mig. Och goda middagar. Det är något mycket märkligt att bo på hotell i en stad man bott eller bor i. Jag säger inte att det är oangenämt, men det är märkligt. Vi bodde på hotell, åt hotellfrukost och njöt. Jag uppskattar mycket med Visby, särskilt såhär års. Då kan jag längta tillbaka. En eftermiddag och kväll spenderades också med att fara ön runt för att fotografera kommande eller avslutade grävningar. Ack, det glamorösa livet som gift med en arkeolog.  Men, filten i visjögarn växer stadigt. Vilken vansinnigt trevligt garn det är att sticka i. Och ett bildbevis på att även huvudet var med, vilket jag stundtals kunde betvivla.

För dig som inte varit på Gotland alls, eller i Visby alls kan jag rekommendera några stopp!

Creperie och logi - god mat till lagom pris mitt i stan
Black Sheep Arms - brittisk pub i Visby (som inte fanns när vi bodde där den heller, "jagärintebitter")
Jonassons Bageri i Hemse - Jag rekommenderar ALLT. Precis allt. Påsksmörgåsen till påsk med allt det godaste, gräddwienerbröden
Akantus - stor, året runt-öppen butik i Visby med blandat sortiment. Möbler, gotlandica, papper, presenter, kuddar. Klart värt ett besök.
Fornsalen - alltid, alltid värt ett besök!


Det är iochförsig inget fel alls på vanlig lördag hemma heller. Med den här utsikten. Inget fel på det alls. Det finns mycket att vara tacksam över.

Något som jag verkligen ser fram emot att se mer av är det här samarbetet mellan bästa Karin Eriksson och Camilla Engman. Det kan bara bli fantastiskt.

2 kommentarer:

  1. Vad härligt det låter!!

    SvaraRadera
  2. Visby är härligt. Dock är det numera förknippat med jobb att åka dit. Var ju där förra veckan och åker tillbaka nästa vecka över dagen. Många resor blir det under våren.

    SvaraRadera