Från Zickermans värld

lördag, januari 12, 2013

.

Hur har ni det? Här går det faktiskt framåt. Både i maklig och hysteriskt snabb takt samtidigt. Jag stickar. Oavbrutet stickar jag. Varje sekund jag inte har världens sötaste lillasyster i famnen stickar jag.

Om jag inte bakar bröd, vilket jag iochförsig får göra var eller varannan dag. För det är så jämrans gott. Och lättbakat. Helt idealiskt faktiskt när man har en bebis, ett barn som tycker att soppa med ett par smörgåsar är ungefär det Godaste Som Finns, en brödätande hälft som dessutom doktorerar rumpan (sic!) av sig just nu och därför inte kan se till att familjen får surdegsbröd och en själv då. Som tycker att bröd måste vara himla gott om det skall vara något med det, och som helst tycker att bröd ska vara gott som det är. Utan en massa pålägg. Det där grytgräddade brödet kvalar helt klart in, även om jag bakar det på 12 dl mjöl och 6 dl vätska. Med stora mängder torkad timjan, rosmarin och ledsna ostkanter i. Gört.

Det fina med att sticka är ju att det också blir något. Det tar ju minst sagt olika tid, men det Blir ju - vilken himla tur det är. Häromdagen var vi ute hos vår fotograf, bästa Malin Nuhma och tog lite extra bilder och lämnade det som skulle fotas till omslaget. För nu alldeles snart är det klart. Bara en sådan sak. Snart är det klart. Och om knappt två månader är hela boken klar, eller ja - mer klar. Men gosse vad jag stickar.

Som tur är slipper vi ut ibland också. Vi har tagit oss både till Etnografiska museet för världens mysigaste och en av de bättre museieluncherna på Matmekka och en titt på Rysk jul. Missa för allt i världen inte Rysk Jul. Jag tog en suddig bild på en av de ljuvliga illustrationerna - missa inte heller de sovjetiska pumlorna. Ljuvliga!

I dag hade vi en hel dag med ärenden. Jag och Pärlan satt bak och fnissade, åt hämtsushi, jag stickade och hon sov. Sedan gick vi på stan i ett par timmar. Svensk slöjd, Afroart, kaffe och imma på glasögonen. På Svensk slöjd köpte vi ett varsitt smycke till barnen (det lyckokittlar fortfarande i magen att skriva så) av bästa Karin Ferner. Lite armkrok i vinterkylan. Det värmer. Nu skall jag sticka. Ha en fin lördagkväll och söndag när den kommer!


2 kommentarer:

  1. Jag älskar att läsa din blogg! Bästa feel-good! Ha en riktigt skön söndag!

    SvaraRadera
  2. Jag måste åter igen kommentera nystpinnen, vilket jag ju redan gjort på instagram. Den är verkligen så fin!

    SvaraRadera