Från Zickermans värld

fredag, mars 29, 2013

Tillsammans

Nu är det långfredag. Vi har gjort påskgodis! Valdar har varit Jack Sparrow ungefär halva dagen, Helmi har ömsom rullat, ömsom krupit in under soffan. Jag fick en stunds tid fika och stickningsprat med en kär vän och sedan var det plötsligt kväll.

Valdar påpekade att det minsann inte riktigt var påsk innan girlangen med påskharar var upphängd, så då fixade vi det. Annars är jag mest av allt väldigt trött. Det kanske inte är så konstigt, men det är icke desto mindre lite frustrerande. Önskar att jag hade mer ork. Men det vet jag å andra sidan att jag inte är helt ensam om. Så här är lite bilder från i dag.

Björns goda jordärtskocks-soppa, ägghalvor redan till frukost och fin-choklad till kaffet. Det är ju ändå helg nu.
Sedan har vi en liten tradition i vår familj. Inte så mycket påskgodis från oss föräldrar, utan påskböcker. I år frossade vi loss lite extra - det fanns mycket fint och nytt att välja på. Nu får ni inte skvallra för Valdar, han har inte fått sin ännu. Inte Helmi heller för den delen.


"Lilla handen" och "Lilla foten" - två rykande färska barnböcker för småttingar - av Emma Adbåge. Helt spontant måste jag säga att jag är förtjust! Fina och sådär kärleksfulla som jag tycker att barnböcker skall vara, även om det är för de allra minsta och man tycker att det bara är några få ord. Här handlar det helt enkelt om vad den lilla handen och vad den lilla foten gör hela dagarna, det är rätt mycket det.

Helt och hållet underbara, båda två.Valdars påskbok är "Hårdkokta fakta om ägg" av Lena Sjöberg. Den verkar hålla samma höga standard som en annan av våra favoriter - "Iskalla fakta om is" av samma författare.

Den håller vad den lovar. Man kan lära sig allt, verkligen allt, om ägg. Jag uppskattar tilltalet, språket i boken lika mycket som de fina bilderna. Jag uppskattar också när man verkligen lär sig saker tillsammans när man läser böcker. Underbart."Jag vet! Vi äter mat" av Ingela P Arrhenius är en väldigt glad, fin och tydlig bok om just mat och olika djur som äter mat. Gillar du Ingelas formspråk och figurer gillar du den här och de andra i serien. Jag är säker på att det kommer att bli en favorit!


Men allra mest förväntningar hade jag nog ändå på den här. "Vi leker att vi är pippifåglar" av Barbro Lindgren och Camilla Engman. Två stora favoriter som tillsammans gjort en barnbok! Vansinnigt fin var den! Jag ser fram emot att läsa den barn, men jag är redan helt förtjust. Missa inte den.

Missa förresten ingen av de här böcker. Full pott måste jag säga!

1 kommentar:

  1. Sanna Q12:04 fm

    Åh, jag älskar att läsa barnböcker <3 Ska kolla upp dessa.

    SvaraRadera