Från Zickermans värld

onsdag, april 24, 2013

9 år

Den där lilla stjärnögda människan på den översta bilden. Han fyllde år i fredags. En hel massa år faktiskt, hela nio år. Det känns både magiskt och helt självklart, antagligen för att livet är precis så. Magiskt och självklart. Vi firade med kalas på fredagen - bland favoritpresenterna fanns hans första par Dr Martens, klarorangea, som onekligen var fina till tigerbrallorna. Vi kalaspyntade och bjöd på tårta, äppellängd och sockerkringlor.

På lördagen tog vi det lugnt och Valdar var bjuden på några klasskamraters födelsedagskalas med tema Djur, så det var en nöjd liten häst som klapprade iväg här medan vi tog den blomsterhättade Pärlan på en solskenspromenad. 

I söndags var det då slutligen dags för det efterlängtade Piratkalaset. Valdar har länge velat ha piratkalas, så det var himla roligt att få till det. Självklart var vi utklädda allihop. Även lillasyster! Det åts piratmat, fäktades och dansades. Piraterna gick på jakt efter Kapten Näsblods skatt och delade rättvist på bytet. 

De är fina i den åldern. Det var inga som helst problem att se till att alla fick lika mycket av bytet. Rättvisa är verkligen centralt alltså. Efter ytterligare lite dans var den en väldigt nöjd pirat till nioåring som vinkade hejdå till sina kalasgäster. Så vansinnigt roligt att det blev bra, och så mycket roligare det var att dona med barnkalas än vad vi trodde. Men också skönt när det är klart. 

Piratmenyn bestod av: kycklinglår, majskolvar, ananas, melonskivor, pitabröd, hummus, äpplen, marängsuiss med lakritsströssel och lakritssås samt svartvinbärssaft i stora krus. 

Lagerhaus visade sig sälja både pråliga guldtallrikar och döskallebägare. Perfekt för ett piratkalas! 

Han är så fantastiskt fin, vår Valdar. Så oerhört stolt jag är över att vara hans mamma. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar