Från Zickermans värld

torsdag, maj 21, 2015

Öppna ateljéer och nya sammanhang

Förra veckan var verkligen en vecka med extra allt, även om det var riktigt kort. Kristi Himmelfärdshelg på Gotland innebär Öppna ateljéer - och äntligen kunde vi åka runt på det. I torsdags åkte vi till kära Marie-Louise Sundquist i Fårösund och hennes Lilla Fabriken. 

Missa inte den! Keramik, underbara tygtryck med broderier och mer ändå. Titta bara på de här små vännerna, med kragar och allt. Missa för alltvärlden inte hennes konsthantverk. Fullt av finurlighet, värme, omtanke och bus i riktigt fint utförande. Jag är mycket förtjust. 

Sedan for vi vidare till Lergrav. Ett alldeles lagom dramatiskt landskap att bekanta sig med om man är snart tre år och har spring i benen. Själv kunde jag luta mig mot ett solvarm rauksida och sticka en stund. 

Dagen efter fick jag möjligheten att hålla kurs för en sällsynt trevlig samling människor i Skolhuset i Östergarn. Vi började med att spendera en finfin eftermiddag i slöjdsalen, kväll hemma hos en god ny vän och en lördag med ateljebesök och fika på havsnära änge alldeles i närheten. Anne Nilsson och Leonette keramik & konst där vi fick vara med vid rakubränning. Det är onekligen något alldeles speciellt med trakterna runt Östergarn. Från Anne Nilsson kom det med både en underbar torrnålsgravyr "Knapplek" och en liten katt till vår lilla trädgård. När vi flyttar till huset med den stora trädgården i framtiden måste nog minst en av Annes fantastiska katter flytta in.

Det är förresten Britt - som tillsammans med en stickkamrat - bjöd in mig till Skolhuset som syns på bild i sin fina, fina jacka och allt som är Britt av färg, skratt, generositet, omtanke och klokskap. Vad jag är glad att jag fått träffa så fina människor här på ön!

Sedan for jag hem över med en kamrat via bland annat Gunila Axens fina ateljé i Norrlanda. Hem till utslagen klematis, två glada ungar och en fin helg. I söndags for vi söderut. Till Hablingbo och Kerstin Boulogners Malmberg och Dag Malmberg. Valdar var väldigt förtjust över att få prata om blyerts med Dag en bra stund. Det var välbehövligt och himla fint. 

Det blev en tur ut till Faludden också. Inget bad men tådopp. Snart måste jag nog bada. Men nu skall jag sticka vidare på Helmis lammtröja och öva mig på att tänka att allt ordnar sig. För det gör det. 


4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Eller hur! Jag tänker på dig varje gång jag är hos Marie-Louise! Du skulle tycka om hennes keramik och annat!

   Radera
 2. Fina bilder! Och där är ju jag fotad också! Tack för fin workshop!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja där är du - tack själv! Jag har en stark känsla av att vi ses igen. <3

   Radera