Från Zickermans värld

torsdag, juni 25, 2015

Sommarlov och lite semester


Det blev sommarlov. Vi firade in det med fika på Själsö bageri. Kardemumma och gudomligt god bulle med utsikt över havet. Sedan packades det - en sådan där stadig semesterpackning med stickade tröjor, myggstift, solhattar och tunna sommarkläder. Överraskningspussel för långtråkig båttur och en välfylld bokpåse. 
Resa till fastlandet och några intensiva arbetsdagar. Träffa familj och vänner vi saknat särskilt och till sist midsommar i Roslagens famn, på Söderäng. Det där med att ha en plats där man har en historia är speciellt. Om den platsen dessutom är den där ens familj och släkt bott och funnits länge länge är det också något särskilt. Inte okomplicerat, men speciellt. Vi är så himla trötta allihopa. Det kostar på, det har kostat på. Det kommer säkert att ta ett tag innan vi är pigga igen. Det kanske måste få ta tid. 
Nu har storebarnet farit vidare på egna äventyr till farmor och kusinerna i Småland. Vi vilar ett par timmar och laddar om för resa till Åbo med goda vänner ikväll. Mer hav och horisont. Och en stickning såklart. Helmis lammtröja är igång igen efter en sällsynt bråkig ärm. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar