Från Zickermans värld

torsdag, december 26, 2013

En riktigt god jul

Hoppas att du har haft en riktigt fin jul, hur du är firar den. Vår har varit precis så lugn som vi behövde efter årtiondets urladdning. Den 18 december disputerade slutligen min make, Ny Björn. Allt gick fint och det var en fin om än lång och känsloladdad dag. Jag har nog aldrig varit så trött som dagarna efter - och vi kommer nog att behöva ett tag till på oss att smälta alltihop. Det är fortfarande nästan ofattbart. Tänk att han är klar! Vi blev förkylda bägge två dagen efter, inte helt överraskande kanske. 

Dagarna efteråt tillbringades med middag och julfika med nära vänner, lite julstök (extremt lite om man jämför med tidigare år - och tänk att det gick det med!) och julafton med min kära kära farmor. I år firade vi för första gången hemma hos pappa och efter jullunch och klapputdelning körde vi hem farmor till äldreboendet där hon bor sedan någon månad. Det var så himla fint att få fira med henne, och så fint att hon verkade trivas också. 

Juldagen spenderade vi hos mamma och Janne och i dag skulle vi ha åkt till Djurmo för fortsatt firande med släkt. Förhoppningsvis har vi friskat på oss tillräckligt för att åka i morgon. 

Annars hoppas jag på att vi kan fortsätta spendera de kommande dagarna med att bara umgås, promenera, laga mat, äta mat, handarbeta, läsa och ja. Vara. Sällan har det varit så välbehövligt som nu. Tänk att han är klar. 

God fortsättning!


Björn har precis fått beskedet att han är godkänd på den här bilden. Glad Björn, glad prefekt. 


"Wedding salad" hemma hos goda vänner


Tryfflar, kolor, rocky road och julklappar.


Valdars egenbundna fluga, i julklapp till Janne.Traditionsenliga placeringspepparkakor. Provlek av alla fina julklappar.

Annandagsfika med riktigt goda bullar.Finfin gryta på potatis, sötpotatis och brysselkål med kokosmjölk och chili.

1 kommentar:

  1. God fortsättning och stor grattis till Björn!

    SvaraRadera