Från Zickermans värld

tisdag, mars 11, 2014

Sticksöndag med slända och spets

Söndagen den 30 mars finns det möjlighet att gå en intensiv endagskurs med två kursledare, Heléne Wallin och mig. 

Det blir en härlig dag av fördjupning - både i material och teknik.


Vi inleder dagen med att prata om svensk ull och att spinna på slända. Vad har vi för lantrasfår i Sverige, vad skiljer dem åt och vilka kvaliteter har de? 

Du får prova att spinna en tråd och få en djupare förståelse för det som kännetecknar ett garn - vad det är för fiber, hur det är tvinnat och spunnet. Hur väljer man rätt ull till rätt projekt?

Med den kunskapen rikare får vi efter lunch bekanta oss med spetsstickning och exempel på olika spetsstickningstraditioner och stickar provlappar med typiska mönster från Estland, Shetlandsöarna och Färöarna.

Under dagen finns det gott om litteratur att botanisera bland och efter avslutad kurs skickar vi ut lista med bok och länktips. I kursavgiften ingår det material du behöver för att prova på både att spinna och sticka några provlappar i olika spetsmönster. Vi vill att har med dig stickor 3 och 3,5 mm. Har du en slända får du gärna ta med dig den, säg till vid anmälan i så fall! Annars finns det sländor att låna.Kursen hålls i 2stickares fina lokal vid Hornstull på Södermalm i Stockholm, anmälan och betalning sker till SV Stockholm. Anmäl dig här!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar