Från Zickermans värld

måndag, juni 08, 2015

Lite sommar

Nu är det sommar här. Juni, underbara juni. Det blev juni och Allmogebåtens dag i Kovik. En liten en med spring i benen, en som mest vill titta på kitesurfning och två som ville ha samtliga båtar med sig hem. Det blev snabbfika på Leva med småkakor och äppeldricka. Middag med hämtmat och gotländska jordgubbar vid en lekplats vid havet och utställning i Skolhuset i Östergarn. 

Jag höll kurs, storebarnet var med och fick fika med alla kursdeltagare "Får jag alltid vara med när du håller kurs mamma?" - Kanske inte alltid älskling, men ibland får du det. Ibland 

I dag är han på skolresa på Fårö. Alldeles lycklig var han när vi pratade nyss. De hade badat i havet och nu skulle de sova. Jag har haft en fin måndag. Möten. Telefonmöte under långpromenad - kärleksstigen och strandpromenaden är mötesrum som får duga. På riktigt duga. Kvällen spenderades med en vän som var på jobbärende på ön - vi åt underbart god middag på Amarillo. Det är en riktig Visbypärla. Sparris till förrätt och tonfisk till varmrätt, kvällspromenad hem. En fin månad, en fin början på juni och sommaren är här. 

På torsdag blir det sommarlov. Sommarlov, är inte det ett av de finaste orden som finns?


2 kommentarer: