Från Zickermans värld

onsdag, maj 09, 2012

Det är mycket nu

Maj är verkligen en härlig månad, lite lättare kläder, ännu lite ljusare och vissa dagar är det sommarvarmt. Jag hamnar ständigt i någotslags sortera/städa/ordna/laga läge. I år är det likadant. Lediga stunder spenderas med att sortera mönster, foton, tyger, kläder, teckning och handarbete. Här är några bilder från de senaste dagarna.

Vår bästa tehuva hade hamnat lite för nära något varmt och blivit bränd, så jag lappade med en bit blocktryckt bomullstyg från Afroart - supertrevlig tunn kvalitet för dig som vill sy lite sommarkläder.

När jag väl bestämt mig för vad som skulle sys i övrigt insåg jag att tygerna inte var tvättade, så det blev en storproduktion av nya lavendelpåsar och lite andra småsaker av resttyger istället. Den goda nyheten är att de nya tygerna nu är tvättade och väntar på att det skall bli tid att sy igen.

Solskenstäcket blev också klart häromdagen! Kanske skall jag sy på en liten lapp till, men det är helt klart i övrigt. Märkligt det där med ett handarbetesprojekt somföljt en en bra stund, det är inte utan att det blir lite tomt när det är klart.

I förra veckan släppte Karin Eriksson och Camilla Engman sitt senaste samarbete - Container Stories. Så här fint var det i Manos skyltfönster i fredags. Jag har beställt en Madame till mig.


Ha en fin vecka! Själv funderar jag över vilket garn jag skall använda till räven och vilket som blir bäst till katten... 13 arbetsdagar kvar.

1 kommentar: