Från Zickermans värld

onsdag, december 31, 2014

Gott Slut

Det blev en fin avslutning på det här året. Vilket år sedan. Det går inte att summera i några få meningar - men vi var modiga. Modiga, oroliga, glada, nyfikna. Trötta, utmattade - lättade - ja, nästan alla känslor hade 2014 med sig. Stor glädje och stor sorg. 

Nu har jag firat min första jul någonsin utan farmor. Det gick. Det var inte samma sak, och min sill är bara nästan lika god som farmors. Jag tänker på henne varendaste dag, hon är med oss. Men hon finns inte mer. 

Det här är vårt hem nu. Postadress Visby. I morgon är det på dagen fem månader sedan vi stod där i färjekön till den tidiga morgonbåten och gjorde det. Flyttade hit. Allt har inte ordnat sig ännu, allt blev inte som vi trodde, allt är givetvis inte enkelt. Men det var rätt, det blev som det skulle och det blir bättre. Allt skall bli bra. 

I dag har vi gjort en liten utflykt och fikat på ett året-runt-öppet smultronställe i Tofta. Berså! Jag som tror på att manifestera saker köpte ett smycke för att påminna mig själv om vad jag har framför mig. Om fokus. Sedan gick vi ut och njöt av landskapet här. Decembersolens sista strålar, en havsörn alldeles nära. Karlsöarna i solnedgången och fyren på Stora Karlsö som tändes. Middag här hemma och mandelmusslor med lingongrädde.

Björn läser för Helmi och jag skall stretcha fingrarna. Det pågår nämligen stickning dygnets alla vakna timmar nu. För omslagsfotografering alldeles snart. Tid alltså, märkliga grejer. 

Ett riktigt gott nytt 2015! Ett fullt av mod, nyfikenhet, tid för kärlek, lek och skratt. För medmänsklighet, solidaritet och slöjd. Ett år av kamratskap, möjligheter och lugn. 

Gott slut och gott nytt år. 


1 kommentar:

  1. Gott Nytt År och ett härligt 2015 önskar vi er!
    Lars och OP

    SvaraRadera