Från Zickermans värld

tisdag, november 17, 2015

Fastlandet och inspirationsdagen


Det blev november och ännu en arbetsvecka på fastlandet. Först en tur till Uppsala och vidare ut i de uppländska skogarna för ett effektivt arbetsdygn - skriva och arbeta om text som förhoppningsvis mynnar ut i ett riktigt spännande projekt framöver. 

Sedan tillbaka till Stockholm och uppladdningen för Inspirationsdagen som Frida på Kurbits och jag fick möjligheten att genomföra på Nordiska museet i samband utställningen Rejält retro.
Så kom dagen vi planerat i närmare ett år - en inspirationsdag för en blandad grupp personer som vi fått möjlighet att verkligen skräddarsy. Rustade med förväntan, ett prima minutschema och ett välplanerat upplägg tog vi emot de nästan 20 deltagarna - och vilken dag det blev. 

Precis så där fina samtal, möten, fördjupning och inspirerande pass som vi planerat och hoppats på. Ledorden var lust, nyfikenhet och inspiration. Specialvisningar av Rejält retro, Textilkammaren och Folkonstuställningen av utställningsproducenten Lena Landerberg. Ett finfint besök hos museets konservatorer där vi fick ta del av några favoritföremål och sedan en oerhört lyxig specialvisning av Rejält retro med experterna (tillika favoriterna) Ulla-Karin Warberg och Johan Knutsson.

Vi fick så mycket med oss under den där eftermiddagen och kvällen - av traditioner, av varsamhet om föremålen. Av tankar kring föremål, hus, hem, tradition och identitet. Framförallt av samtal och möten som leder framåt - nya nätverk, nya kollegor och kanske nya upptåg. Vi är så glada och stolta över dagen som den blev, över ett fint format som vi vill värna och utveckla. 

Vi får se vad som händer här näst! Än en gång - tack till alla inblandade. 

Mer om dagen kan du läsa här -
Helena Nord - Mormorsglamour

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar