Från Zickermans värld

söndag, augusti 30, 2015

Återblick - medeltid med mellanrum

Medeltidsveckan. Det blev inte mycket medeltidsvecka för oss förra året. Då gick vi runt lite, men var liksom inte riktigt där. Alldeles för trötta, alldeles för nytt allting. Inga medeltidskläder. 

I år var vi lite mer väl förberedda även om vi bara var nästan klara. Valdar spenderade i princip hela veckan på Magikergränd - lite hjälpreda men mest beundrare. Och vilken grej, tänk om man som barn fått befinna sig mitt i sagan? Jag vet att jag hade älskat det. Det fina är ju att det inte är för sent. 

Så på onsdagen packade vi in oss i bilen, for till Gammelgarns medeltidsmarknad och hade en riktig kalasdag. Vi gick träffa Austre slöjdare, njuta av en sommardag under träden när det kom ett stilla sommarregn och landa lite snällt i medeltiden.  Vi hade en liten frukost hemma för vänner som bor på ön eller som var här på semester och njöt av våfflor, chokladscones, alla småkakor och varandras sällskap innan vi gick ned till Medeltidsmarknaden och spenderade resten av dagen där. 

Sedan hade vi en kort paus från medeltiden när goda vänner från fastlandet kom och bodde över hos oss. Ännu en härlig pizzamiddag på stenstrand. Denna gång vid Själsö med drakflygning - och Helmi slår faktiskt en kullerbytta på bilden nedanför. 

Det var riktigt fina dagar! Grillmiddag med en sådan där medeltids-stor-familj av bästa slag och käraste familjen Kokobello, här hemma nu allmänt kände som "Helmis bästa vänner i Södertälje". 

Mer besök på marknadsområdet med tid att prata, skratta, funderingar inför kommande dräktsömnad. Medeltida melodikryss, kaffe, bullar från Fårö och samtal under träden på marknadsområdet. Tyginköp. 

Vi avslutade medeltiden med lite mer Magikergränd, en kväll på Kapitelhusgården där jag äntligen fick träffa fina Pia och Dennis. Sedan ett kvällsbad vid Snäck. Av med medeltidskläderna och dammet och härliga simtag i varmt hav i solnedgången.

Det var en fin vecka, om än lite tomt när den var över. 
Tack alla fina vänner vi hann träffa! 
1 kommentar:

  1. Så fint att få ses irl! Nu ser jag ännu mer fram emot november 😊

    SvaraRadera