Från Zickermans värld

Om migJag heter Erika Åberg. Bloggen är inte en renodlad stick eller matblogg, utan jag skriver om livet helt enkelt. Det som inspirerar, det som har hänt, saker jag gör, tankar jag tänker.

Tidigare arbetade jag för ett studieförbund med hantverksverksamhet och som kursledare inom slöjd och hantverk, kursledare är jag fortfarande. Jag är utbildad hemslöjdskonsulent och i dag är jag verksam som bland annat skribent, föreläsare, författare och kursledare inom flera slöjdtekniker och material samt sociala medier. 

Under våren 2014 arbetade jag som projektledare för ullprojektet "Från lamm till tröja" som drivs av hemslöjdskonsulenterna i Uppsala. 

Man kan anlita mig som skribent, föreläsare, projektledare, kursledare eller lärare inom textilt hantverk, pappersklipp, textil materiallära, sociala medier - bland annat. Man kan anlita mig som redaktör, moderator och för olika kommunikationsuppdrag. 

Tidigare och delvis återkommande uppdragsgivare är Studieförbundet Vuxenskolan, Yllet inredning, Eskilstuna Folkhögskola, Nämnden för Hemslöjdsfrågor, Nordiska Museet, Upplandsmuseet, Tidskriften Hemslöjd, HV Skola, Gudrun Sjödén och Kokobello Barnbutik.

I oktober 2013 kom "Varmt & stickat" ut på Semic förlag - en stickbok skriven av Eva Trotzig och mig. Mer information om den samt omslagsbilder hittar du på förlagets hemsida. I mars 2015 kommer min bok "Papperspyssel" ut på samma förlag - en bok med just papperstema och senare samma år kom "Sticka sjalar, halsdukar och lite till" ut i samband med bokmässan i Göteborg. 

Det är fler spännande bokprojekt på gång! Flera av böckerna har dessutom översatts och givits ut utomlands. Väldigt roligt, tycker jag!

Familjen består av Ny Björn, Valdar född i april 2014, mig och Helmi som föddes i juli 2012. 

Sedan den första augusti 2014 bor vi i Visby.

Kontakt? E-post - erika(a)wynjaproduktion.se

Välkommen hit!