Från Zickermans värld

måndag, november 30, 2009

Varning

I all hast. I juletid, ett tips...
Valnötsbröd från Gateau, fikon/valnötstårta och Manchego från Fröken Nilsson. Till detta en kopp Saffran/Chili-te från Bönor och blad eller kanske ett glas portvin?

Valnötsbrödet är också gudomligt gott med gruyère och tomatmarmelad. Jag bara säger det.
Nu när jag har börjat läsa Bodil Malmsten kan jag inte sluta.

Men vad jag däremot inte verkar kunna börja med är det där som jag nämnde i går, vad heter det. Jo, stickning. Jag vet inte vad som har hänt. Det har tagit stopp. Kan vara mitt allmäntillstånd. Det finns inte mycket ork just nu. Vill mest av allt spendera dagarna uppkrupen i soffan med en filt, en bok och te. Intravenöst. Möjligen med avbrott för ovan nämnda måltid, eller dylik. Jag behöver energi, inspiration och vila. Längtar efter att börja träna igen också. Men det är väl så - när man har som minst tid behöver man det som bäst.

Tyvärr hjälper det inte att formulera det. Det kommer varken tid eller energi. Bah.

3 kommentarer:

 1. Vet precis hur du har det! Jag har inte stickat på snart ett år... fördelen med stickning är att man inte "måste" - men om man inte har lust/inspiration/ork så är det inte hela världen. Läsa böcker och dricka saffranste är också viktigt!! :)

  SvaraRadera
 2. Men kära nån! Du känner väl till uttrycket "When a woman is tired of knitting, she's tired of life"...eller hur det nu var. Tumhåller för att du kommer igång snart igen. Sålde ett par Grimslättsvantar idag till en mycket impad kollega. Det blev pengar till Rädda Barnen.

  SvaraRadera
 3. Hörde dig minsann på radion idag! Så kul att höra hur då låter. :)
  Och vilket bra ämne ni pratade om. Jag tror verkligen att handarbete är den bästa sortens själavård...
  God Jul-kram!

  SvaraRadera