Från Zickermans värld

måndag, november 11, 2013

Dagar med alla ingredienser

Även om timmarna, dagarna och veckorna går är det inga transportsträckor. Det var ett fint boksläpp på Svensk Hemslöjd, vi hade ett himla fint höstlov i Djurmo hos familjen. Äntligen fick jag andra promenader att gå, sällskap under löpturerna och möjlighet att övningsköra. Tänk att jag tror att jag kommer att ta det där kortet. Och inte nog med det, jag tycker att det är rätt roligt att köra bil. Även om det är svårt. 

Dagarna med Helmi är härliga och utmattande på det där sättet som bara dagarna med små barn är. Massor av vilja, nyfikenhet, envishet, glädje, kramar, pussar, skratt och så där hårda små nypor en liten en har som inte riktigt har lärt sig ännu. Storebrors tålamod är inte oändligt, som tur är - men stort. Väldigt stort. Jag blir fortfarande så rörd att jag stannar upp över hur fina de är tillsammans våra barn. Våra barn. 

Höst är tid för så mycket. För frukt och grönsaker, för soppor, pajer och rykande varmt bröd. För lyktfest på skolan där barnen har gjort de mest fantastiska lyktor, sjunger sånger och lyser upp i mörkret. Efteråt äter vi släta vetebullar som alla barn haft med sig. Bullar och saft. Jag tänker att vi skall fortsätta med det alldeles oavsett skola och årskurser. Lyktfest är precis vad jag behöver i mörkaste november. Nypande kallt, ljus, sång, bullar och något varmt att dricka. 

Den här hösten är det kanske mer än någonsin så att framtiden verkligen ligger där framför oss. Att det kan ske stora förändringar det närmaste halvåret. Björns avhandling är äntligen klar, snart är den på väg till tryckeriet och före jul är det disputation. Det blir en annorlunda jul i år, av flera olika anledningar. 

Själv vänder och vrider jag på idéer. Saker som skall göras och som kan göras. Glad över att det går att göra saker, glad över att jag vågar, glad över att det förhoppningsvis kommer att gå alldeles utmärkt - men också skvätträdd för att det är ny mark. Nya stigar och nya möjligheter. Kan du tänka dig vad spännande? 

Framtiden som vi förberett oss för och arbetat oss fram emot är snart här. Jag hoppas så att vi står rustade, jag hoppas att allt kommer att gå bra. Allt skall bli bra. 


1 kommentar:

  1. Tankar om nu och tankar om sedan i en fin blandning fylld av hopp och ljus.

    SvaraRadera